BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

28.8.2011

Mökkeilyä

Tuli tässä kesälomalla käytyä mökillä ja tottakai sinne piti tehdä jotain makeaa syötävää mukaan. Päädyin sitten väsäämään eräänlaisen mustikkakakun.



Murotaikinapohja:
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
125 g voita
0,5 dl vettä

Vaniljamousse:
2 dl maitoa
2 rkl sokeria
1,5 rkl maizenaa
1 kananmunan keltuainen
1 tl vaniljajauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 liivatelehti
2 dl vispikermaa

Päällinen:
mustikoita
hyytelösokerikiille


Ensin kannattaa tehdä vaniljakiisseli, jotta se ehtii jäähtyä hyvin. Kiisselin voi tehdä vaikka sillä omalla luotto-ohjeellakin, minä tein sen tällä kertaa näin. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Laita kattilaan maito, sokeri, maizena ja keltuainen. Kiehauta seos niin, että se saostuu. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljajauhe, vaniljasokeri ja liivatelehti. Anna jäähtyä. Jos teet vaniljakiisselin oman reseptisi mukaan, kannattaa sinne laittaa myös yksi liivatelehti. Näin saadaan lopullisesta täytteestä hieman jämäkämpi.

Mittaa seuraavaksi pohjan jauhot ja sokeri kulhoon ja nypi voi joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voitele irtopohjavuoka (minulla oli halkaisijaltaan 18 cm, pohjaa tuli näin ollen hieman paksumpi kerros) ja taputtele taikina pohjalle ja reunoille. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja päälle herneitä painoksi, jotta reunat pysyisivät ylhäällä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa vispikerma täytettä varten ja sekoita jäähtynyt kiisseli joukkoon. Kaada pohjan päälle. Kun pidät pohjaa vielä irtoreunavuoassa, ei tarvitse pelätä reunojen äkillistä murtumista. Näin täytteen saa laitettua helpommin. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa, kun teet hyytelökiilteen.

Kiilteen tein tällä kertaa hyytelösokeri Multilla. Eli mittaa kattilaan 1 dl Multia ja 1 dl vettä. Anna kiehua noin minuutin verran ja ota tämän jälkeen pois liedeltä. Liuoksen tulisi olla kirkasta ja sokerin täysin liuennut veteen. Laita kakun päälle mustikoita niin paljon, että täyte peittyy kunnolla. Kaada varovasti kiille mustikoiden päälle. Laita jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi.


Mökillä oli taas mukavaa olla vuoden tauon jälkeen. Täytyisi kyllä käydä useammin kesässä siellä.. Noh. Ehkä seuraavana kesänä.
Mökillä ollessamme käytiin myös sienimetsällä omassa saaressamme. Sieniä löytyikin lopulta vino pino.
 Mökiltä ottamani kuva herkkutateista. Näitä kertyi minulle silmämääräisesti 13-15 litraa.

 Kotoota ottamani kuva kanttarelleista. Näitä kertyi noin 7 litraa.

Pitihän sienistä sitten heti tehdä jotain ja päätysin sitten sienikeittoon. Oli se vaan paljon parempaa itse poimituista sienistä, kuin joistain kaupan valmiista. :)

Ja koska kuvien lisäämiseen päästiin, laitetaanpa muutama kuva meidän mökiltäkin. :)


0 kommenttia:

Lähetä kommentti