BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

27.6.2011

Raparperimehu


Piti saada raparperia hieman säilöttyäkin, joten tein mehua näin ensin. Hilloakin pitäisi ehkä jossain vaiheessa tehdä.. Tähän mehuun mulla ei oikein ollut mitään tarkkaa reseptiä, mutta laitan tähän ohjeen miten tämän tein.

8 litraa raparperia
vettä
5 dl sokeria (tai maun mukaan)

Pilko isoon (minulla n. 12l) kattilaan huuhdeltuja raparpereita noin 8 litraa. Kaada vettä päälle niin, että raparperit peittyvät. Anna kiehua hellalla noin 20 minuuttia, tai niin kauan että raparperit ovat hajonneet. Siivilöi toiseen kulhoon ja anna raparperimassan valua niin kauan että mehua ei enää tipu (itse annoin valua pari tuntia ja välillä sekoittelin ja painelin massaa). Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Tarvittaessa lämmitä mehua hieman, jotta sokeri sulaa joukkoon. Maista ja lisää sokeria jos haluat. Pullota ja laita viileään.

Minulla tuli tästä mehua noin 6 litraa. Riippuu kuitenkin paljon raparpereista, että kuinka paljon sitä mehua tulee. Jos mehua tulee paljon vähemmän, kannattaa ensin pistää myös sokeria vähemmän. Sitä kun ei saa pois.

Juotavaksi tehdessä laimensin mehua vielä vedellä noin 1:1. Osan mehusta pakastin puolen litran pulloissa ja pienemmän osan jätin jääkaappiin. Jääkaapissa mehu säilyy ainakin pari viikkoa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti