BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

13.8.2011

Kissakakku

Minulta tilattiin kakku kissanristiäisiin. Muistan nähneeni jonkun englantilaisen kirjan (nyt en muista kirjan kirjoittajaa, lisään kun tulee mieleen tai joku vinkkaa (ja tämähän oli tietenkin Debbie Brown)) kannessa kissakakun, jossa kissa on lankakerän päällä. Pitihän sitä sitten alkaa kokeilemaan sellaisen tekemistä.
Yllättävän hyvinhän tuo sitten onnistuikin. Hieman oli vain näpräämistä noiden "lankojen" kanssa, että sai ne suhteellisen kauniisti ja järkevästi kakun pinnalle.


Tein kääretorttupohjan josta sitten leikkasin pyöreitä palasia. Kasasin tämän muovikulhoon ylösalaisin, josta sen sitten kumosin tarjoilupahville. Laitan kääretörttupohjan ja normaalin kakkupohjan ohjeet erilliseen postaukseen, josta ne on minulle nopeimmin käytettävissä, ja mahdollisesti myös muut löytävät ne paremmin.

Tänne väliin tein suklaa- ja mansikkamoussen. Niiden ohjeet seuraavaksi:

Suklaamousse:
2 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
130 g suklaata (tässä Pandan tummaa)

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää rahka joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa 15 sekunnin pätkissä välillä aina sekoittaen. Anna suklaan jäähtyä hetki, jonka jälkeen kaada se vaahdon joukkoon.

Mansikkamousse:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 200 g mansikoita
2 rkl sokeria (tai maun mukaan)
2 rkl mansikkamehutiivistettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää maustamaton tuorejuusto joukkoon. Lisää myös osittain murskatut mansikat ja sokeri. Kiehauta mehutiiviste ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon.

Kakun kokoaminen:
Minulla oli 2 litran muovikulho, johon tämän kasasin. Laitoin kulhoon ensin tuorekelmua kaksi pitkää pätkää ristikkäin, jolloin kulhon reunat peittyvät kelmulla ja kulhon yli tulee vielä kelmua jolla sitten lopuksi voidaan peittää kakku.
Leikkaa ensin kääretorttupohjasta tarvittavat palat kakkua varten. Tähän tarvitsee kolme eri kokoista pyöreää palaa. Nämä on helppo leikata muovikulhon avulla. Kun muovikulhoa painaa pohjaa vasten, jää siihen ainakin hetkeksi aikaa ääriviivat, joita pitkin sitten leikkaa. Keskimmäisen pohjan olen yleensä koonnut palasista, mitkä jäävät yli kun on pohja ja ylimmäinen kerros leikattu.
Laita pienin pala kulhon pohjalle ja kostuta se. Minä käytin tässä kostutukseen 7up:ia. Laita toista moussea (minä laitoin ensin mansikkaa) haluamasi kokoinen kerros. Moussea, jota laitat ensimmäiseksi, jää hieman yli. Laitoin ylimenevän moussen lasiin, josta sen sitten itse nautin seuraavana päivänä. :)
Seuraavaksi laita koottu kakkupohja moussen päälle ja kostuta se. Laita toinen mousse päälle. Viimeiseksi sitten suurin pohjapala moussen päälle ja kostutusta. Taita kelmut kakun päälle ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli.
Kumoa kakku tarjoilupahville. Tee kreemi (laitan tämänkin ohjeen erilliseen postaukseen) ja levitä se kakun päälle tasaisesti. Laita kakku jääkaappiin narujen tekemisen ajaksi.
Minulla on sellainen sokerimassa"pyssy", jonka avulla pystyin siis tekemään tasapaksua nauhaa. Kun olin nauhat tehnyt aloin niitä sitten sovittelemaan kakun päälle. Pidin kakun alla muutamia KylmäKalleja koko ajan, jotta kakku pysyisi kylmänä koko prosessin ajan.
Kun nauhat olivat paikallaan, laitoin kissan päälle (tämän olin muotoillut jo pari päivää aikaisemmin) ja vielä muutaman nauhan kissalle.

4 kommenttia:

Carita kirjoitti...

Ensivierailulla! Tää on niin hauska ja hienosti toteutettu kakku =o) Mun tyttö, Karolina 6-v haluaisi ihan samanlaisen kakun itelleen =o)

Carita kirjoitti...

Kiitos! Tämä on kyllä aika helppo toteuttaa, kunhan on vaan hyvät hermot. :P Kävin jo vakoilemassa sinunkin sivuillasi, ja kyllä sinulla ainakin taitoa löytyy tälläinenkin väkertää. :)
P.S. Näyttää varmaan selkeeltä nämä kommentit, kun menee sekaisin kuka on ketäkin Carita.. :D

sawa kirjoitti...

Heei! Tässä etsiskelen meidän neidin yksivuotis juhlille hienoa kakkua (hienon kakun tekijää) ja pohtisin pystyykö sulta tilaamaan kakkua ja minkä hintaista? :) Voit laittaa vastausta myös s-postiin sara.suomi@gmail.com :)

Anonyymi kirjoitti...

Miten sait langoista noin samanpaksuiset? :)

Lähetä kommentti