Jäin kesälomalle tuossa puolitoista viikkoa sitten. Tein silloin töihin kakun, jotta työkaverit muistavat raataa töissä kun minä lomailen. :P
Pohja:
175-200 g digestive keksejä
75 g voita
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
300 g mansikoita
1,5 dl raparperihilloa
2 rkl sokeria (tai maun mukaan)
6 liivatelehteä
2 rkl mansikkamehutiivistettä
Koristeluun:
2-3 kpl digestive-keksiä
Aikaisemmin tehty lehmäkoriste
Koristelugeeliä
Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Laita halkaisijaltaan 24 cm:sen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele voi-keksiseos pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita maitorahka, osittain soseutetut mansikat, raparperihillo ja sokeri joukkoon. Kiehauta mehutiiviste kattilassa ja sulata liivatelehdet joukkoon. Sekoita liivatteet ohuena nauhana täytteeseen, koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin kolmeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Irroita vuoka ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Murskaa keksit ja ripottele ne pinnalle hiekaksi. Laita koriste päälle. Keksit toimivat samalla eristeenä koristeelle, jolloin koriste ei ala sulamaan niin nopeasti. Kirjoita koristelugeelillä teksti.
Tässä vielä lähikuvaa tekemästäni lehmästä.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti